Si të bësh para në Internet 2019

0
195

Në parim, ka dy mënyra që ju mund të shihni: ajo e fitimeve të lehtë, të vogla, por potencialisht më të “sigurtë” dhe të menjëhershme, të cilat mund të merrni pa investuar pothuajse asgjë në aspektin e kohës dhe parave ose atë që çon në ngritjen e një aktivitet real në internet me të gjitha perspektivat dhe rreziqet e mundshme të rastit.

Si të fitosh para në internet la investuar

Nëse doni të bëni para me internet pa investuar dhe pa bërë shumë sakrifica në aspektin e kohës dhe energjisë, sigurisht që do të gjeni të dobishme aktivitetet e renditura në paragrafët e ardhshëm, lidhur me shitjen e sendeve të përdorura, fotot, pjesëmarrjen në sondazhe, shkrimin e artikujve dhe duke kryer disa punë të porositur.

Shitja e artikujve të përdorur

Unë jam i bindur se edhe ju, diku, keni objekte që nuk i përdorni më. Pse të lëmë ata t’i marrë pluhuri, në vend që të përpiqen t’i shesin përmes disa reklamave ose një dyqani në internet? Ndoshta ju mund të merrni diçka nga ajo. Këtu, pra, disa platforma që mund të jenë të dobishme për këtë qëllim.

  • eBay – Unë mendoj se nuk ka nevojë për shumë prezantime. Portali i famshëm i ankandit në internet ofron mundësinë për të publikuar njoftime në lidhje me shitjen e objekteve të llojeve të ndryshme në mënyrë të lirë. Kostot e vetme që duhet të ballafaqohen, kanë të bëjnë me komisionin 10% që llogaritet në bazë të çdo shitjeje të bërë (shpenzimet e transportit të përjashtuara).
  • Kijiji – si një alternativë ndaj zgjidhjes së mëparshme, gjithashtu mund të kontaktoni këtë faqe e cila ju lejon të postoni njoftime falas. Në rast se doni të rritni dukshmërinë e reklamave tuaja, me qëllim që t’u tregoni atyre një numri më të lartë të përdoruesve, ju duhet të paguani tarifat e sponsorizimit.

Shisni foto në Internet

Nëse jeni një dashnor i fotografisë, mund të përpiqeni të shisni fotot në internet duke kontaktuar një faqe të microstock, një portal Web që ju lejon të shisni fotografi me çmime të arsyeshme.

  • Adobe Stock – ju lejon të shisni fotot duke marrë 33% royalty (duke u rritur në 35% për videot). Pagesa është përmes PayPal, por kërkohet të arrijë pragun minimal prej 50 euro.
  • Shutterstock – një portal tjetër i famshëm për shitjen e fotografive në internet (gjithashtu në dispozicion si një aplikacion për Android dhe iOS), gjë që ju lejon të shisni ato me çmime mes 0.21 dhe 2.90 euro për çdo shtënë. Pagesa bëhet çdo muaj, pa pasur nevojë të arrijë pragun minimal.
  • iStockPhoto – ky portal i zotëruar nga GettyImages (gjithashtu i disponueshëm si një aplikacion për Android dhe iOS) ju lejon të shisni fotot dhe të merrni honorare që variojnë nga 15% në 45%. Pagesa bëhet me arritjen e pragut minimal prej 100 dollarë.

Siç mund ta keni vënë re, platformat e lartpërmendura mundësojnë marrjen e fitimeve mjaft të vogla për shkak të përqindjeve që mbahen prej tyre. Nëse dëshironi të provoni të merrni më shumë para, mund të përpiqeni të krijoni një faqe interneti personale.

Merrni pjesë në sondazhe

Një nga aktivitetet më pak kërkuese (dhe akoma më pak fitimprurëse) që mund të bëni për të bërë para online pa investuar asgjë ka të bëjë me marrjen e sondazheve. Ka vende të panumërta që bëjnë të mundur të fitojnë prej tyre – ndër më të famshmet janë Global Text Market dhe American Consumer Opinion – dhe veprimi i tyre është mjaft i thjeshtë: vetëm regjistroni dhe përgjigjuni pyetësorëve në dispozicion.

Të fitoni para seriozish në Internet

A jeni i gatshëm të investoni kohë, energji dhe burime ekonomike në një biznes online? Nëse jeni përgjigjur në mënyrë pozitive, natyrisht doni të fitoni para me internetin seriozisht. Më poshtë mund të gjeni disa ide për disa aktivitete të mundshme që mund të bëni.

Monetizoni një blog ose faqe

Monetizimi i një blog ose faqeje është një aktivitet që potencialisht mund t’ju lejojë të fitoni shumë. Por mos e tradhtoni veten: fitimi me një blog ose një faqe interneti nuk është e lehtë dhe, në çdo rast, të ardhurat e para nuk vijnë menjëherë: ju duhet të prisni të paktën një vit.

A po pyesin se si një blog ose faqe bën para? Një komponent i rëndësishëm i të ardhurave është shitja e reklamave. Duke strehuar banderola në hapësirën tuaj të internetit, duke përdorur shërbime si Google AdSense (për të cituar më të famshmën dhe të përdorurat), mund të merrni kompensim bazuar në numrin e vizitorëve unik që mund të arrini: sa më i lartë numri i përdoruesve që vizitojnë blogun tuaj / site, aq më i lartë është fitimi.

Hap një kanal në YouTube

Nëse je një dashnor i videolojrave dhe argëtimit, hapja e një kanali në YouTube mund të jetë një mënyrë e mençur për të përfituar nga një pasion që kthehet në një punë të vërtetë. Në këtë rast, fitimet mund të fitohen duke u bashkuar me Programin e Partnerëve në YouTube, të cilat mund të marrin pjesë në kanale me së paku 1,000 anëtarë dhe 4,000 orë shikimi gjatë 12 muajve të fundit.

Zhvilloni aplikacione

Zhvillimi i aplikacioneve është një aktivitet tjetër që duhet marrë në konsideratë nëse doni të fitoni para në internet seriozisht, gjithashtu sepse zhvilluesit e mirë janë akoma relativisht të pakët dhe për këtë arsye ky sektor është ende i lirë.

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here